top of page
Search

Organisma attīrīšana nav tik sarežģīta, kā varētu šķist.



Labas ziņas tiem, kas domā, ka vajadzētu attīrīt savu organismu, bet nav vēl sākuši tam gatavoties. Lai attīrītu organismu no toksīniem, nemaz nav nepieciešams pirkt dārgus produktus vai mocīt sevi ar diētām. Par mūsu ķermeņa tīrību rūpējas aknas, gremošanas trakts, nieres, plaušas un āda. Un mums vienkārši jāpalīdz šiem orgāniem veikt savu darbu. Pirms iegādājies tējas svara samazināšanai, vai sāc ievērot drastiskas diētas svara samazināšanai, vai ķermeņa attīrīšanai, ieklausies savā ķermenī.


Kā mēs varam zināt, ka ķermeņa attīrošajiem orgāniem ir nepieciešama palīdzība?


Vai zinājāt, ka tad, kad kāds no organisma attīrošajiem orgāniem nedarbojas, organisms sāk izvadīt toksiskās vielas caur citiem orgāniem? Piemēram, ja nieres nedarbojas pareizi, āda sāk attīrīt vielas, kuras parasti izvada nieres.


Ķermeņa izvadīšanas funkciju traucējumus varam pamanīt caur ķermeņa raidītajiem signāliem: pastāvīgs nogurums, enerģijas trūkums, slikts ādas stāvoklis, apgrūtināta gremošana, nespēja atbrīvoties no liekā svara.


Biežākas ādas problēmas, pelēka, savītusi āda un nepatīkams ķermeņa aromāts var liecināt par to, ka ķermeņa attīrošie orgāni nestrādā pārāk veiksmīgi.


Pastāvīgs nogurums arī var liecināt par pārmērīgu toksisko vielu daudzumu. Ja ir liels toksīnu daudzums, organisms patērē vairāk enerģijas, lai ar tiem tiktu galā. Labs piemērs varētu būt alkohols. Pēc ballītes jūtamies noguruši, jo alkohols traucē šūnu enerģijas ražošanai.


Ja nespējat notievēt, lai arī pareizi ēdat un esat fiziski aktīvs, iespējams, ka taukaudos uzkrājušies dažādi toksīni. Kad aknas un citi orgāni tiek galā ar toksīniem, tie izdalās arī no taukaudiem.


Gremošanas problēmas. Aknas caur gremošanas traktu izvada daļu no vielmaiņas produktiem un toksiskajiem metabolītiem ar žulti. Kad sagremotais saturs lēnāk pārvietojas pa zarnām, toksiskās vielas var kairināt zarnas un var tikt uzsūktas atpakaļ asinsritē.



Kā mēs varam palīdzēt organismam izvadīt toksīnus?


Antioksidantu uzņemšana. Antioksidanti ir viens no galvenajiem līdzekļiem ķermeņa aizsardzībai no toksisko vielu iedarbības. Toksiskas vielas veicina dažādu brīvo radikāļu veidošanos vai pārvēršas par šiem radikāļiem un bojā šūnu membrānas un asinsvadus, izjauc šūnu funkcijas, veicina novecošanos. Aknām neitralizējot toksiskās vielas, bieži veidojas arī brīvie radikāļi, kas, ja tie netiek ārstēti, ilgtermiņā pasliktina aknu darbību. Antioksidanti ir daudz raibos augļos, artišoku lapās, salvijas lapās, pelašķos, ārstniecības kumelītēs.


Izvairīšanās no alkohola, tabakas izstrādājumu, augsta sāls satura. Tie ir toksisku vielu avoti, kas var bojāt aknas, nieres, plaušas un ādu - visus galvenos izvadīšanas orgānus. Augsts sāls saturs palēnina vielu izvadīšanu caur nierēm un ādu.


Palīdzot izvadīt jau esošo piesārņojumu.


· Dzeriet pietiekami daudz ūdens. Toksīni tiek izvadīti ar urīnu vai sviedriem, tāpēc dzeramais ūdens palīdzēs jūsu nierēm un ādai izvadīt jau detoksicētās vielas.


· Pārliecinieties, ka uzturā ir pietiekami daudz šķiedrvielas saturoši produkti. Šķiedrvielas izvada no organisma sev līdzi nevajadzīgās vielas, veicina zarnu satura ātrāku kustību un palīdz ja ir gremošanas traucējumi un aizcietējumi. Efektīvas diētas svara samazināšanai balstās uz pietiekamu šķiedrvielu uzņemšanu ikdienā.


Samazinot patērētā cukura daudzumu. Liels cukura daudzums bojā asinsvadus, nieres un aknas, veicina iekaisuma un taukaudu (kas uzkrāj toksiskas vielas un ir grūti no tiem izvadāmi) izvadīšanu. Šķiedrvielas palīdz kontrolēt pakāpenisku cukura iekļūšanu organismā. Lietojot tos, cukurs uzsūcas lēnāk, līdz ar to organisms tiek mazāk noslogots. Melleņu dzinumi, pienenes saknes, hroms, artišoka lapas, salvijas lapas un kumelīšu ziedi arī palīdz kontrolēt pareizu cukura līmeni asinīs organismā.


Palielinot fizisko aktivitāti. Sports veicina asinsriti un vielmaiņu. Kustoties, attīrīšanas orgāni tiek labāk apgādāti ar barības vielām, enerģiju un skābekli. No dažādām ķermeņa daļām ar asinīm ātrāk tiek transportētas toksiskas un vielmaiņas vielas.


Palīdzot aknām izvadīt toksīnus ar žulti. Daži ārstniecības augi stimulē žults veidošanos un izdalīšanos, nevajadzīgo vielu izvadīšanu, ko aknas izvada ar žulti. Tāda stimulējoša iedarbība piemīt pienenes saknēm, sarsaparilla saknēm, artišoka lapām, rūgtajām ērkšķu zālei. Šie augus svarīgi paturēt prātā ja tiek meklēti uztura bagātinātāji svara samazināšanai un aknu darbības uzlabošanai.









938 views0 comments
bottom of page